Съставки в натуралната козметика

Представяме Ви и други съставки в продуктите натурална козметика с марка Mussa Canaria:

Екстрактът от нар е богат източник на танини, аминокиселини, витамини (А, С, Е) и минерали, което го прави чудесен съюзник в предотвратяването на последиците от оксидативния стрес. Въпреки че не се прилага широко в света на натуралната козметика, екстрактът има висока концентрация на полифеноли, чиято антиоксидантна активност е много по-висока, отколкото в червеното вино или зеления чай. Помага за предотвратяване на акне, като атакува първоизточника му. Нарът е отговорен за поддържането на младостта и светлината на кожата, насърчава регенерацията на клетките, като по този начин помага за предпазването на външния слой от кожата.

То идва от тропическа Африка. Маслото се извлича от ядката на плодовете от дървото шea и помага за предпазване и успокояване на кожата, а освен това я хидратира в дълбочина. Маслото от шea се използва щедро в натуралната козметика, защото регенерира клетките по естествен начин и има омекотяващи свойства при приложение върху белези и бръчки. Маслото от шea е много ефективно при хидратиране на кожата на лицето и тялото. Защитава устните благодарение на високото съдържание на мастни киселини. Като широко използвано в лосиони, кремове за лице и слънцезащитни продукти, маслото допринася за грижа за кожата с високото си съдържание на витамин С, което е от съществено значение за клетъчните мембрани и гарантира еластичността на кожата. Маслото от шea защитава кожата от външни агенти като студ, вятър и слънце, покривайки я с невидим филм, който блокира загубата на влага.

Пчелният восък е използван от векове за много цели – от изработка на свещи до средство за омекотяване на кожата и стимулиране на заздравяването на рани. Днес учените изследват потенциала му да намалява холестерола, както и да повлиява противовъзпалително храносмилателни неразположения. Пчелният восък се използва в натуралната козметика като сгъстяващ агент, който улеснява нейното приложение върху кожата. Той действа като създава защитна преграда за кожата срещу агресивните фактори на околната среда. Поддържа кожата хидратирана и предотвратява дехидратацията й. Притежава антибактериални свойства, което го прави изключително полезен в борбата с кожни заболявания. Благодарение на съдържащия се в него витамин А, пчелният восък помага за регенерирането на клетките. Стимулира заздравяването на рани и е идеалният съюзник за борба със сърбеж на кожата, дерматит, екзема и други кожни състояния.

Вашият коментар