Банан и алое в натуралната козметика

Продуктите с марка Mussa Canaria са линия натурална козметика с основни съставки банан и алое вера:

Бананът има високо съдържание на витамини и минерали като цинк, селен, магнезий и желязо. Цинкът, селенът и магнезият са минерали, широко използвани във всички видове естествени и традиционни козметични продукти, насочени към грижа за косата, с които се предотвратява падането й.

Бананът от Канарските острови съдържа витамин А под формата на ретинол, допринасящ за поддържането на гладка кожа. Също така, той съдържа витамин С и В6, които са много важни при заздравяването на раните и здравето на кожата, и антиоксиданти, които предпазват тялото от увреждане, причинено от свободните радикали. Тези витамини допринасят за овлажняването на кожата. Освен това наскоро беше открито, че узрелите банани произвеждат вещество, способно да се бори с раковите клетки.

Алое Вера е силен регенератор на клетките и помага за премахването на белези. Той действа в трите слоя на кожата ни (епидермис, дерма и хиподерма), като премахва препятствията, които блокират порите на кожата. Широкото му използване в натуралната козметика го прави идеален съюзник за здравето и красотата на кожата, тъй като предотвратява появата на преждевременни бръчки и забавя стареенето.

Алое Вера се използва и в слънцезащитни продукти. Неговите свойства включват отлично слънцезащитно средство срещу вредното влияние на ултравиолетовите лъчи, предизвикващо слънчеви изгаряния. Алое Вера ефективно помага за облекчаване на болката. Освен това, то е основна съставка в лосионите за бръснене, тъй като за кратко време е в състояние да възстанови засегнатата кожа.

Ето защо натуралнните съствки в козметиката буквално хранят кожата ни, но освен това ни носят и изживяване, което ни доставя радост и удоволствие! Естествената козметика Mussa Canaria е с основна съставка екстракт от банан от Канарските острови и алое вера, които хидратират в дълбочина и дават на кожата здраве, свежест и естествен вид. Това от своя страна повдига самочувствието ни, защото красотата идва отвътре! Насладете се!

Вашият коментар