Основни принципи при натуралната козметика

Kозметиката се нарича натурална, когато (за разлика от конвенционалната), продуктите се формулират с естествени съставки, вместо с химически вещества или петролни деривати. Като първа цел се поставя използването на вещества, чиито свойства са сходни с биохимичния състав на кожата ни, за да се стимулират и поддържат нейните функции.

Разработването на натурална козметика разчита на някои етични принципи, които са подробно описани по-долу:

  • Използването на животински вещества е забранено, с изключение на ланолин и пчелен восък.
  • Използването на синтетични масла (силикон) и минерални масла (парафин и силикони) са забранени, дори синтетичните оцветители и парфюми.
  • Използването на емулгатори е ограничено, с изключение на онези, които са получени по естествен начин като соевия лецитин. Той действа като естествен емулгатор, като позволява смесване на мастни съставки във вода.
  • Използването на синтетични консерванти е ограничено.
  • Естествените продукти не могат да бъдат тествани върху животни.

Предимствата на натуралната козметика са многобройни:

  • Лекотата за адаптиране към различните типове кожа чрез използваните вещества, които са подобни на най-външния слой на кожата ни.
  • Използването на естествени съставки, като пчелния восък, който допринася за клетъчната регенерация и защитава кожата ни ефективно.
  • Поради неупотребата на петролни производни, порите на кожата не се запушват и следователно кожата може да диша и абсорбира веществата, което осигурява необходимата хидратация на най-дълбоките слоеве на кожата ни.
  • Нашата кожа е покрита с филм, наречен хидролипидна мантия, който смазва и защитава кожата. Восъците и растителните масла, използвани в натуралната козметика са съответстващи на този естествен лубрикант и затова тя хидратира много повече от конвенционалната козметика.

Продуктите на Mussa Canaria не се тестват върху животни. Дерматологичните тестове се правят на доброволци.

Пример за алтернативен естествен състав на Mussa Canaria:

 

mineral_and_natural_oils_types

Mussa Canaria периодично преглежда формулите си, като се вземат предвид нови публикации и препоръки на организации, свързани с натуралната козметика, както и мнения и препоръки на клиенти. Поради това, всички ние сме поканени от производителя да изпращаме коментари, за да помогнем да се подобри качеството на продуктите, защото основната ни цел и мечта – на Mussa Canaria като производител и на Heliosbody Cosmetics – вносител на продуктите за България, е удовлетворението и щастието на нашите клиенти.

Вашият коментар