Какво да подаря за Коледа?

Идва краят на ноември и градът започва да се преобразява – звездички намигат отвсякъде, дядоколедовци поздравяват с „хо-хо-хо“, елхичките диплят натежали поли… Коледният дух Ви призовава да започнете съставянето на Списъка с подаръците за Коледа. Звучи романтично, нали? Но в действителност романтиката е далече от действителността. Претъпкани молове, закъсняващи куриери…

По-оправните вече са подготвили подаръците, даже са ги опаковали. Но за тези, които времето е относително понятие е малко по-сложно. Първо влизат в гугъл и го питат – „Какво да подаря за Коледа?“. Той започва да дава съвети – за жената бижу, за мъжа – вратовръзка, за детето – играчка. Чудесно, ще ги прибавят към тези от предишната Коледа.

Това ли е всъщност Коледа? При възникването на традицията в ранното християнство е било обичайно да се разменят орехи или клонки от вечнозелени дръвчета. Рабира се, и тя тъпри еволюция и към наши дни всичко е позволено. Но в крайна сметка, дори и без да държим на историческото познание, всички се стремим да зарадваме близките си хора. Дали ще бъде с красива гривна, топъл шал или разходка и билет за театър, стараем се да дарим обич, грижа и внимание на любимите си хора. Но по-важното е в тези няколко дни да направим така, че Коледният дух да се настани трайно в дома ни и да ни направи по-добри, милосърдни и даряващи. По този начин ще направите така, че вълшебството да се сбъдне и да остане с Вас завинаги.

Светли и топли и спокойни празници от екипа на Heliosbody Cosmetics на Вас и Вашите семейства!

Вашият коментар