Грижа за кожата

Кожата е много повече от обикновена обвивка. Това е най-тежкият жив орган на човешкото тяло, който може да ви предпази от физически, химически или микробни външни атаки чрез различни клетъчни и имунологични механизми, благодарение на нейната непропускливост, сила и гъвкавост. Не трябва да забравяте, че въпреки всичко, дебелината й варира в зависимост от областта на тялото – например клепачите са само няколко милиметра. Затова е много важно да полагаме подходяща грижа за кожата.

Кожата трябва да се подложи на деликатна грижа, така че първото, от което се нуждаете, е да познавате типа на кожата си. Нуждите на мазната кожа са напълно различни от тези на сухата кожа. Като знаете това, можете да избирате мъдро коя натурална козметика е полезна за Вас, за да поддържате кожата си здрава.

Хидратирането на кожата е от жизненоважно значение за този процес и изисква ежедневно овлажнител, който балансира нивото на водата във всички слоеве. И не забравяйте, че не само вътрешни фактори, но и външни като замърсяване и стрес, оказват влияние върху здравето на вашата кожа.

Продуктите с марка Mussa Cosmetics са с основна съставка екстракт от банан, произхождащ от Канарските острови, с високо овлажняваща сила, установено научно. Изследванията показват, че само за 30 дни екстрактът от банан успява да подобри хидратацията на кожата с 21,4 %. Бананите са богати на флавоноиди и полифеноли, чиято основна полза се изразява в благоприятстване синтеза на влакната от колаген, като по този начин генерира здрава и правилна структура на кожата и следователно – кожа с по-малко бръчки и изглеждаща по-млада и по-здрава.

Бананите са с високо съдържание на каротеноиди, които спомагат за лечението на псориазис, акне и брадавици. Няколко проучвания са показали благоприятните ефекти на бананите при възстановяването на кожата от наранявания и изгаряния. Тези свойства са свързани с високото съдържание на антиоксиданти и левкоцианидин, флавоноид, който индуцира клетъчното делене, като по този начин ускорява заздравяването на раните.

Вашият коментар