Грижа за кожата през лятото

С наближаването на лятото отделяйте време и внимание, когато излагате кожата си на слънце, за да я поддържате здрава и със запазен воден баланс. Ето няколко съвета за грижа за кожата през лятото.

Първи предпазни мерки

Най-малко 30 минути преди да се изложите на пряка слънчева светлина, нанесете обилно количество слънцезащитно средство върху чиста и суха кожа, без следи от парфюм или дезодорант. Повтаряте прилагането на защитата на всеки 2 часа.

Лесен тен

Не всеки има способността да получи бързо тен: фототипът на нашата кожа определя характеристиките на пигментацията. Подходяща диета, богата на плодове и зеленчуци (бета каротин), може да помогне да придобиете тен.

Пазете се от хлора

Вземете душ преди и след влизане в басейна, за да се предпазите от досега с хлор доколкото е възможно. Когато приключите, нанесете от успокояващия гел с алое вера, за да предотвратите изсушаването на кожата и, за да поддържате естествената й влага.

54006

Време на излагане на слънчева светлина

Важно е да се избягва, доколкото е възможно, слънчевата светлина между 10:00 часа и 16:00 часа, понеже в този момент лъчите са най-силни. Ако това не е възможно, не забравяйте да се предпазите с шапка и слънчеви очила. Ако почувствате, че сте получили слънчево изгаряне, това е моментът да приложите успокояващия гел с алое вера, формулиран с Алое Вера и банани от Канарските острови веднага щом се приберете у дома. Ето и една хитрина – малко преди да използвате гела, можете да го поставите в хладилника, така той ще Ви донесе по-голямо облекчение и хладина в горещите дни.

Избягвайте содата и пийте много вода

Това го знаем. Горещо е, ние сме жадни и всичко, което искаме, е да изпием една сода. Въпреки че ще утоли жаждата Ви, содата може да причини дехидратация. Как? Може в нея да се съдържат киселини, от които нашето тяло трябва да се отърве чрез урината. Това може да доведе до дисбаланс на нивото на водата и следователно да се повиши риска от дехидратация.

Ексфолирайте кожата си

Важно е използването на ексфолиация за кожата ви преди началото на лятото. По този начин кожата е готова за събирането на тен. Също така е важно да ексфолираме кожата през лятото за премахване на остатъците от морска сол, хлор и мъртва кожа при всяка баня, която вземаме. Но, внимавайте! Трябва да ексфолирате кожата си веднъж седмично и да изчакате, ако кожата ви се възстановява от слънчево изгаряне.

Вашият коментар