Балсам за устни с натурални съставки

Със започването на зимния сезон устните ни се излагат както на студ и вятър, така и на температурни и влажностни промени. Вижте някои прости съвети, за да се възползвате от използването на балсам за устни правилно. Тези фактори играят ключова роля в поддържането на устните ни хидратирани. Не забравяйте, че устните са част от тялото ви и заслужават същите грижи като всяка друга област. Трябва да помните, че кожата на устните е много тънка и не е снабдена с мастни жлези, които имат функцията да я хидратират.

Кога трябва да използвате балсама за устни? Не само когато усетите сухота на устните си. Включете балсама за устни в ежедневната си грижа по същия начин, по който хидратирате останалата част на лицето – устните (като клепачите) са едни от най-деликатните кожи, изложени на влиянието на околната среда.

Прегледайте внимателно състава му: Балсамът за устни с органичен банан от Канарските острови е 95.05% натурален продукт, който създава защитен филм на устните ви, хидратира ги и ги предпазва от UVA и UVB излъчвания. Този последен аспект е много важен, като се има предвид, че тънката кожа на устните съдържа много малко количество меланин. Меланинът е пигментът, „виновен“ за придобиването на тен, вследствие излагането на слънце – чрез него тялото по естествен начин се защитава от ултравиолетовите лъчи. Тъй като в устните той липсва почти напълно, те са изложени на по-голям риск от вредното въздействие на слънцето.

Устните Ви винаги са напукани? Ако това е вашият случай, трябва да изключите възможността от дерматит, като се консултирате с вашия дерматолог. Напуканите устни често са причинени от липсата на хидратация и проблемът лесно може да бъде решен чрез контролиране на приема на вода.

Съвет: трябва да избягвате използването на балсам за устни в бурканче. Този вид балсам се замърсява по-лесно от балсама за устни, защото трябва да използваме пръстите си, често след докосване на пари, дръжки на вратите, онова сладко куче там …

Още един съвет: бъдете егоистични. Използвайте балсам за устни само за себе си. По този начин се избягва всякаква възможност за зараза, освен че е по-хигиенично.

Вашият коментар